Scrapbooking

Jag har förmånen att få jobba med min hobby.

2006 öppnade kortstudio Cards of Maria, som med åren utvecklades till en nätbutik där jag sålde material - papper, stämplar, dekorationer etc - till andra som liksom jag håller på med scrapbooking.
2011 lade jag ner Cards of Maria och istället öppnade jag upp nätbutiken Scrapdraken HB tillsammans med två mycket goda vänner - Sonja och Kattis. Och det visade sig att vara tre kan vara kämpigt men oerhört fantastiskt roligt :D

Scrapbooking enligt Wikipedia:

Scrapbooking är en engelsk term som kan användas när man i stället för att bara sätta in foton i album även sätter in en massa andra saker. Man klipper, klistrar och sätter in klistermärken, biljetter, dikter osv. Direkt översättning av ordet scrapbook är utklippsbok.
Scrapbooking innebär alltså att du dekorerar dina fotoalbum. Man monterar foton på färgade och mönstrade papper, skriver dokumentation om bilderna och lägger kanske med små minnessaker. För att albumen ska hålla i flera generationer är det bra om man använder material som inte åldras eller förstör fotografier och album. Om man t.ex. vill sätta in ett tidningsklipp i albumet bör man tänka sig för, eftersom tidningspapper innehåller både för fotona skadlig syra och vedämnet lignin, som gör att tidningsklippet gulnar och blir skört med tiden. Det man alltså ska tänka på är att materialet man använder är syrafritt och så arkivbeständigt som möjligt. Det gäller både papper, pennorna man skriver med och lim/tejp man använder att fästa sakerna på sidorna med. En scrapbooking-sida kallas också LO (förkortning för layout). En LO kan vara fritt utformad men också inspirerad av en skiss eller liknande.
Det är också vanligt att man inom scrapbooking tillverkar egna kort samt adresslappar till presenter och julklappar. Även digital scrapbooking förekommer.

Jag kunde inte ha förklarat det bättre :D Från allra första börja var min passion kort men allt eftersom har uppbyggnandet av en layout blivit mer och mer min grej, dock tycker jag att allt inom scrapbooking är roligt. Som tex att altra - ändra och dekorera något som redan finns. Exempel: Man tar en ask, en äggkartong eller till och med bygger upp något helt från grunden och skapar detta till ett litet konstverk :D Som denna ask. Jag inspirerades av en alladinask :D Eller ett kort i form av en bok :D
Det allra senaste jag fastnat för är Mixed Media och Art Journaling. Här får man kleta och kladda så mycket man vill :D Som tex den här Halloween tavlan.

/Tootsie