söndag 18 juli 2010

Tootsie

I februari 2010 kände jag att 'Nu får det f*n var nog!' Jag var 129 kilo tung, fördelat på 160 cm lång kropp, helt klart överviktig!
Jag skrev in mig på ett viktcenter här i Uppsala där jag bor, men blev väldigt deprimerad då jag inte klarade av att drick/äta/svälja deras pulversoppor. Så jag försökte koncentrera mig på deras recept. Som ny medlem fick jag en bok med recept, men ingen av dem föll riktigt mig och min man i smaken. Och då maken jobbar fram till sent på kvällen vill jag gärna inte stå och laga mat med massor av råvaror, vilket jag tyckte att deras recept hade. Så jag började leta efter GI-recept på nätet och i bokaffärer. I den senare hittade jag Dr. Annica Dahlqvist LCHF-bok med recept. I tron att GI och LCHF var samma sak (nästan) köpte jag boken. I den berättade hon om sin egen viktresa och jag kände igen mig i såååå mycket av det hon skrev. Jag kände att detta var den form jag ville pröva på. Nu är LCHF inte riktigt något att 'pröva på' för att sedan överge när man nått sin målvikt, utan mer en livsstil, har jag förstått :D
I och med den boken öppnade sig en helt ny värld med fler som gått över till LCHF, sett ut som mig och lyckats gå ner och behålla!!! Key word!

Nåja, jag körde på i ett par månader men inte till 100%, mkt pga att jag inte riktigt förstått allt. Det här med att läsa innehållsförteckning och förstå den, att veta vilka E-nummer att undvika osv. Trots det så märkte jag av att det funkade så mkt bättre än med andra 'bantningskurer' jag prövat på, och bäst av allt är att jag kan fortsätta äta så här även efter jag nått min målvikt. Det är verkligen en livsstil. Jag måste bara lära mig den till fullo först.

Jag gick nästan ner 10 kilo trots att jag inte körde 100%, men i maj gick jag in i en väldigt stressig tid med slutplanering av den mässa som jag och min man arrangera två gånger per år och jag klarade inte av att också planera in lunch och middag. Min man och jag har ett stort problem, vi har väldigt svårt att komma på vad vi ska äta!
Värst av allt denna månaden var all McDonaldsmat vi käkade... förlåt, jag käkade mest faktiskt.

Men nu är det dags att ta itu med vikten igen! Och som så många andra med denna livsstil har jag en blogg för att dela med mig av mina recept.
Hade en redan under våren faktiskt, men upptäckte nu när jag skulle börja igen att jag glömt hur man loggar in i den. Så jag drog igång denna istället, den har samma admin som min hobbyblogg - där visar jag mina scrapbookalster, handgjorda kort etc.

Namnet Tootsie norpade jag från vår katt Mamselle Tootsie, hon på bilden längst upp i bloggen :D

/Tootsie

PS: Just nu ligger jag på 124-125 kilo.

Inga kommentarer: